150 g smör i tärningar
3 dl vetemjöl
1 dl socker
8 dl hallon, färska eller frysta
1 tsk potatismjöl
100 g riven vit choklad
Sätt ugnen på 200°.
Kör snabbt ihop smör, vetemjöl och socker i en matberedare till en pajdeg.
Lägg hallonen i en pajform och strö över chokladen. Smula mjölblandningen över hallonen.
Sätt in pajen i ugnen i 30 minuter.
Servera vaniljvisp, grädde eller glass till pajen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar