Från bakverk och fikastunder
2,25 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mjukt smör
2 ägg
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 krm salt
2 pkt dubbeldaim
Vispa smör, socker och sirap fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget.
Hacka daimen och rör ihop mjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner allt i smörsmeten.
Häll smeten i en form, ca 24 cm i diameter, och grädda i 20-22 minuter i 175°. Låt kakan svalna och kyl den i kylskåp några timmar innan servering. Servera med grädde och kanske jordgubbar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar