fredag 22 maj 2015

Skorpor med choklad och polkagris

Hittade detta recept på bloggen Matildas kafferep.

100 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
5-6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
75 g mörk choklad
50 g polkagrisar

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en slät smet.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smöret. Rör till en slät, fast deg.

Hacka chokladen fint och krossa polkagrisarna. Rör ner i degen. Rulla ut till tre långa längder. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Ta ut längderna och skär i sneda bitar, torka i ugnen i ytterligare 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 50° och låt skorporna eftertorka i ytterligare ca 30 minuter om du tycker att det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg