Hittade detta recept på bloggen Matildas kafferep.
100 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
5-6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
75 g mörk choklad
50 g polkagrisar
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en slät smet.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smöret. Rör till en slät, fast deg.
Hacka chokladen fint och krossa polkagrisarna. Rör ner i degen. Rulla ut till tre långa längder. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Ta ut längderna och skär i sneda bitar, torka i ugnen i ytterligare 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 50° och låt skorporna eftertorka i ytterligare ca 30 minuter om du tycker att det behövs.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar