lördag 23 maj 2015

Kanelbullar i långpanna



3/4 pkt jäst för söta degar
3 dl mjölk
630 g vetemjöl (10,5 dl)
1,5 ägg
1 krm salt
10 g mald kardemumma (1,5 msk)
120 g smör
135 g strösocker (1,5 dl)

1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning:
3 hg mandelmassa
375 g smör
3/4 dl strösocker
20 g mald kanel

Glasyr: 
5,25 dl florsocker
3 msk mjölk
1 msk vaniljsocker
30 g smör

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.

Värm mjölken till 37° i en kastrull. Smula ner jästen.

Lägg resten av ingredienserna i en assistent. Häll över mjölk/jästblandningen. Kör assistenten sakta i några minuter. Höj sedan hastigheten och kör i ytterligare 6-8 minuter. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och låt den vila i ca 10 minuter.

Fyllning: Riv mandelmassan och lägg den i en bunke. Vispa den mjuk med lite av smöret år gången. Tillsätt socker och kanel och vispa till en jämn smet.

Kavla sedan ut degen till en stor rektangel. Bred på ett jämnt lager fyllning och rulla ihop som en rulltårta. Dela degen i 24 delar och lägg dem 4x6 i formen. Låt jäsa i minst 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och baka i ugnen i 200° ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm på låg värme till det blir en jämn glasyr. Ringla glasyren över bullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg