onsdag 3 maj 2017

Moussetårta med hallon och vit choklad



Kladdkakebotten: 
125 g smör
50 g mörk choklad
4 dl socker
2,25 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 krm salt
3 ägg

Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form. 

Smält smöret och rör ner alla ingredienser till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen. 

Låt svalna. Lossa kanten på formen och diska den. Sätt fast den igen och lägg en stabil plastremsa på insidan av formens kant. 

Hallonmousse:
3 hg hallon (färska eller frysta
2 dl florsocker
5 gelatinblad
100 g philadelfiaost
2,5 dl grädde

Koka upp hallonen och låt koka i ca 5 minuter. Lägg gelatinet i kallt vatten. 

Sila hallonen för att få bort kärnorna. Häll upp hälften av hallonpurén i en bunke och den andra hälften i en kastrull. Låt hallonpurén i bunken svalna och rör sedan ner ost och socker. 

Värm upp hallonpurén i kastrullen och smält sedan det blötlagda gelatinet i den. Låt svalna och vispa grädden under tiden. 

Blanda ihop de två hallonrörorna och vänd sen ner den vispade grädden. 

Häll hallonmoussen över kladdkakan. Ställ kallt i ett par timmar. Innan den vita chokladmoussen hälls över. 

Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
2,5 gelatinblad
5 dl grädde

Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter. Vispa 4 dl grädde, men se till att det inte blir för tjockt. 

Hacka chokladen fint och koka upp 1 dl grädde. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills det blir en slät smet. Tillsätt gelatinet. Låt svalna.

Vänd ner grädden och rör sedan om ordentligt. Häll moussen över hallonmoussen och låt stelna i kylen i några timmar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg