onsdag 3 maj 2017

Päronpaj med kardemumma



Pajdeg: 
2 hg smör
170 g strösocker
3 g salt
70 g äggula (4 st)
260 g vetemjöl
8 g bakpulver (2 tsk)

Fyllning: 
4-5 medelstora päron
15 g strösocker
6 g grovmalen kardemumma

Smuldeg: 
75 g smör
35 g farinsocker
100 g vetemjöl


Pajdeg: 
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen för hand eller med en matberedare. 

Smöra en form (22 cm i diameter). Pressa ut degen i formen. 

Fyllning: 
Skala päronen och kärna ur. Dela varje päron i 6 klyftor. Tryck ner päronen lite i degen. Blanda socker och kardemumma och strö över. 

Sätt ugnen på 175°.

Smuldeg: 
Blanda alla ingredienser till en smulig massa. Strö smulorna över päronen och grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg