Från det att man börjar vattna ur sillen tills den är klar tar det 6 dagar.
8 sillfiléer
1 gul lök
1 rödlök
1 morot
ca 10 g färsk ingefära
Lag:
2 dl ättiksprit, 12%
5 dl strösocker
7 dl vatten
6 lagerblad
1 tsk hela kryddpepparkorn
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela svartpepparkorn
1 knippe dill
Inläggning:
1 gul lök
1 rödlök
1 morot
10 g färsk ingefära
10 g färsk pepparrot
1 knippe dill
2 tsk gula senapskorn
4 vitpepparkorn
4 lagerblad
Dag 1:
Lägg sillfiléerna i en bunke och täck med vatten. Låt stå i 2 dygn. Byt vatten 1 gång.
Dag 3:
Skär sillen i ca 2 cm tjock bitar. Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefära. Varva sillbitarna och grönsakerna i en rymlig glasburk. Låt stå med lock över natten.
Koka ihop ingredienserna till lagen på svag värme i ca 10 minuter. Låt stå i kylen över natten.
Dag 4:
Sila lagen.
Lyft upp sillen och ta bort grönsakerna.
Skala och skiva gul lök, rödlök, morot, ingefära och pepparrot till inläggningen och grovhacka dillen.
Varva sillen och inläggningsgrönsakerna med kryddorna i en glasburk och slå på lagen.
Låt stå kallt i ytterligare 2 dygn.
torsdag 22 december 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar