torsdag 22 december 2011

Romsill med dill och gräslök

5 hg sill (ca 6 filéer)
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
5 svartpepparkorn
3 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12%
2 lagerblad
1 rödlök

4 msk majonnäs
8 msk crème fraiche
100 g löjrom eller stenbitsrom
4 msk hackad dill
4 msk hackad gräslök
2 tsk grovmalen svartpeppar

Dag 1
Lägg filéerna i en skål och häll på ganska så mycket vatten. Låt stå kallt minst 18 timmar för urvattning. Byt vatten 1 gång.

Efter 18 timmar (eller dag 3)
Krossa pepparkornen i en mortel. Lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten, lagerblad och ättikssprit. Koka upp, rör om så att sockret läser sig och låt svalna.

Skiva rödlöken. Varva sillfiléerna och lök i en ren burk med tätslutande lock.

Häll på den avsvalnade lagen så att det täcker. Sätt på locket och ställ kallt i minst två dygn, gärna tre.

Dag 5 eller 6
Skär sillfiléerna i bitar.

Blanda majonnäs, crème fraiche, rom, dill, gräslök och svartpeppar. Blanda ner sillbitarna. Lägg i en burk. Nu är sillen klar att serveras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg