måndag 14 maj 2012

Korvbröd

Med "riktiga" hemmabakade korvbröd blev "korv och bröd" plötsligt en riktigt ok kvällsmat!


20-24 stycken

50 g jäst
5 dl mjölk
1/2 dl olja
2 tsk salt
2 tsk strösocker
1/2 dl vetekli
1 dl grahamsmjöl
ca 11 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en degbunke.

Värm mjölken och oljan i en kastrull till 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den är upplöst. Häll över resten av degvätskan och tillsätt socker, salt och vetekli. Rör om.

Tillsätt grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lagom fast deg och knåda i några minuter.

Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under en bakduk i 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.

Dela degen i två delar. Kavla bitarna till en rektangulär platta. Skär plattorna i 10-12 längder. Rulla dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda bröden i mitten av ugnen i 8-10 minuter.

2 kommentarer:

  1. Har aldrig bakat egna korvbröd! Vilken grej! Ser smarrigt ut!

    SvaraRadera
  2. Ja, det blev riktigt gott, och framförallt lite mer mättande. Man behövde inte äta riktigt lika många korvar för att bli riktigt mätt...

    SvaraRadera

Populära inlägg