Jag gillade denna paj riktigt mycket. Det var lika enkel att göra pajer brukar vara, men man måste tänka på att den behöver lång tid i ugnen.
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 krm salt
175 g kylskåpskallt smör
2 dl strösocker
4 äpplen
1 tsk kanel
Mixa ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Strö ca hälften av smuldegen i en ganska så liten form. Jag använde en form som var 24x18 cm.
Skala och kärna ur äpplena och dela dem i klyftor som läggs på smuldegen i formen. Strö över 1 tsk kanel och sen resten av pajdegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 150° i 1,5-2 timmar eller tills pajen börjar bli gyllenbrun. Låt svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar