ca 5 portioner
ca 1 kg nötbog
Kryddblandning:
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk grillkrydda (eller American steakhouse seasoning)
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten och lägg i en inte alltför stor ugnsfast form. Täck med bakplåtspapper och tryck ner ordentligt runt kanterna. Stek i ugnen, 100°, ca 8 timmar.
När du tagit ut köttet ur ugnen ska du dra isär det med kniv och gaffel. Skyn som har bildats i formen häller du över köttet när det är delat.
Servera med t ex hemmagjorda pommes frites och bearnaisesås.
Här är en annan variant på kryddblandning som också blev god. Den är lite mildare i smaken.
1 dl neutral olja
2 msk balsamvinäger
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk oregano
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar