5 hg rabarber skurna i små bitar
150 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm salt
Smält smöret i en kastrull, låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och doftar nötigt. Dra från värmen. Blanda ner alla övriga ingredienser (förutom rabarber).
Lägg rabarber i en pajform. Klicka över pajsmeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter 175°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar