5 hg rabarber skurna i små bitar
150 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm salt
Smält smöret i en kastrull, låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och doftar nötigt. Dra från värmen. Blanda ner alla övriga ingredienser (förutom rabarber).
Lägg rabarber i en pajform. Klicka över pajsmeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter 175°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar