Mandelbottnar:
2 hg sötmandel
1,5 dl socker
6 äggvitor
Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln fint och blanda med strösocker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned mandelblandningen. Bred ut fyra runda bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm med mörk choklad:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl grädde
50 g mörk choklad
lite flingsalt
1 hg rumsvarmt smör
Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Koka upp tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Tillsätt lite flingsalt. Låt krämen svalna. Vispa sedan ned det rumsvarma smöret.
Chokladkräm med mjölkchoklad:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl grädde
50 g mjölkchoklad
1 hg rumsvarmt smör
Gör på krämen på samma sätt som den mörka chokladkrämen.
ca 5 dl vispgrädde - vispa grädden ganska så hårt
garnering:
t ex jordgubbar
Montera tårtan genom att varva tårtbottnar med chokladkräm och grädde enligt följande: 1 tårtbotten, mörk chokladkräm, ett tunt lager grädde, 1 tårtbotten, mjölkchokladkräm, ett tunt lager grädde, upprepa allt en gång till. Garnera med t ex jordgubbar eller något annat gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar