onsdag 6 juli 2016

Focaccia med oregano och flingsalt

till en rund form 24 cm i diameter



25 g jäst
177 g rumsvarmt vatten
1/2 tsk strösocker
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
245 g vetemjöl

Topping: 
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano eller annan örtkrydda

Smula ned jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin i 4-5 minuter. Degen är kladdig!

Skrapa ut degen och lägg över den i en inolja bunke. Täck med plastfolie och  låt jäsa i 1 timma. Sätt ugnen på 200°.

Olja in en form ordentligt (använd 1,5 msk olja). Ta upp degen och lägg ned den i formen. Tryck ut degen ut i kanterna.

Blanda olja och krydda till toppingen. Häll den över degen i formen och pensla ut ordentligt. Tryck gropar i degen med dina fingertoppar. Gör degen så bucklig du kan.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, eller till innertemperaturen är 94°.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg