4 portioner
ca 8 hg små färskpotatisar
Pesto:
1 stor kruka basilika, eller 2 pkt frusen basilika
3 vitlöksklyftor
70 g pinjenötter
1 dl olivolja
ca 75 g färskriven parmesan
salt
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ånga av och låt svalna.
Mixa basilika, vitlöksklyftor och pinjenötter i en matberedare. Häll i oljan i en stråle under maskinens gång. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
måndag 18 juli 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar