söndag 30 april 2017

Kycklingkebab





4-5 portioner

1 kilo kycklingfilé
1/2 dl neutral olja
1 msk saft av pressad citron

pommes

förslag övriga tillbehör: 
sallad
gurka
rödlök
tomat
fetaost
majs




Kryddblandning: 
1/2 tsk salt
1 msk spiskummin
1/2 msk vitlökspulver
1,5 msk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1,5 tsk torkad timjan
1/2 krm kanel

Blanda alla kryddor till kryddblandningen.

Strimla kycklingen tunt/fint. Marinera (gärna i ett par timmar) i olja, pressad citron och 3-4 msk av kryddblandningen.

Gör kebabsås, skär grönsaker och gör pommes! När allt börjar bli klart är det dags att steka kycklingen i en stor stekpanna. Detta tar en liten stund eftersom det är ganska mycket kyckling som ska stekas, räkna med ca 20 minuter. Glöm inte att kontrollera att kycklingen är genomstekt!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg