onsdag 5 april 2017

Muffins med hallon, vit choklad och crunch


Ca 12 stycken

Crumble: 
30 g smör
0,5 socker
1 dl vetemjöl

Muffinssmet: 
150 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
skalet av 1 citron
3 dl vetemjöl
5 g bakpulver
0,5 dl grädde
36 frysta hallon eller andra bär
150 g vit choklad i mindre bitar

Blanda samman allt till crumble i en bunke och ny ihop med fingertopparna till smulor.

Sätt ugnen på 200° och smält smöret i en kastrull.

Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, raspa i citronzest och sikta ner mjöl och bakpulver i omgångar och rör försiktigt.

Blanda till sist ner smält smör och mjölk.

Fyll varje form till 3/4. Lägg i frysta hallon och bitar av vit choklad.

Toppa med crumble och grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg