fredag 28 april 2017

Stekt torsk med chorizoröra

8 hg torsk
1 dl salt
1 liter vatten
vitpeppar
ströbröd
1 msk solrosolja
2 hg chorizo
lite persilja
1/2 granatäpple (frusna kärnor går bra)
1 citron


Att göra i god tid innan:
Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner.

När det börjar bli dags att äta: 
Sätt ugnen på 200°.

Skär fisken i portionsbitar och lägg fisken i det kalla saltvattnet och låt ligga och dra i ca 15 minuter. Lyft upp fisken och torka av den med hushållspapper.

Peppra fisken med lite vitpeppar och vänd den i ströbröd. Stek i stekpanna tills fisken fått fin yta. Lägg i en form och stek klart i ugnen till fisken är klar.

"Hacka" chorizon och stek hacket frasigt i samma stekpanna som fisken stekts i (gör ej rent emellan). Tillsätt persilja, granatäpplekärnor och riv över citronskal. Blanda ihop.

Servera fisken med chorizoröran och potatismos.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg