Detta är en riktigt god sallad som passar som tillbehör till kyckling eller kött. Fungerar också som en "egen" rätt tillsammans med lite bröd.
4 portioner
1,5 dl bulgur (har gjort med couscous någon gång, det blir också gott)
2 persikor
1,5 dl jordgubbar eller hallon
2 hg chèvreost
1 dl hasselnötter (använde salta cashewnötter när jag gjorde detta sist)
1 påse salladsskott (80 g)
2 msk olivolja
1/2 citron (2 msk färskpressad juice)
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 kruka mynta (kan uteslutas)
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Skölj och dela jordgubbarna.
Smula chèvren. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna några minuter.
Varva bulgur med frukt, chèvre, nötter och sallad.
Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och vänd ihop med salladen. Toppa ev. med mynta eller ärtskott.
Koka
torsdag 11 augusti 2011
Bulgursallad med frukt och rostade nötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar