Detta är en riktigt god sallad som passar som tillbehör till kyckling eller kött. Fungerar också som en "egen" rätt tillsammans med lite bröd.
4 portioner
1,5 dl bulgur (har gjort med couscous någon gång, det blir också gott)
2 persikor
1,5 dl jordgubbar eller hallon
2 hg chèvreost
1 dl hasselnötter (använde salta cashewnötter när jag gjorde detta sist)
1 påse salladsskott (80 g)
2 msk olivolja
1/2 citron (2 msk färskpressad juice)
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 kruka mynta (kan uteslutas)
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Skölj och dela jordgubbarna.
Smula chèvren. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna några minuter.
Varva bulgur med frukt, chèvre, nötter och sallad.
Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och vänd ihop med salladen. Toppa ev. med mynta eller ärtskott.
Koka
torsdag 11 augusti 2011
Bulgursallad med frukt och rostade nötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar