fredag 19 augusti 2011
smördegsinbakad wienerkorv (korv i sovsäck a la Tina N.)
8 korvar
2 smördegsplattor (450 g)
16 ostskivor
frön av olika de slag
lite havssalt
ägg att pensla med
Kavla ut smördegsplattorna något och skär varje platta i 8 trianglar. Lägg på en ostskiva på varje triangel.
Dela varje korv i två bitar och rulla sen in den halva korven i smördegen.
Pensla med ägg och strö över frön och salt. Tillaga i ugn 225 grader, ca 7-8 minuter.
Servera gärna med hemmagjord ketchup!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Uppe eller nere i ugnen?
SvaraRaderaI mitten! Om ugnen inte har någon "mitten" så skulle jag hellre sätta i plåten i nedre delen av ugnen än för högt upp.
Radera