6-8 rårakor
8 medelstora potatisar
smör till stekning
salt
8 skivor rökt lax
flytande honung
gräddfil
Skala och riv den råa potatisen och forma lagom stora bollar med händerna. Stek gyllenbruna efterhand. Se upp för att skölja händerna och den rivna potatisen - då försvinner stärkelsen som binder ihop rårakan vid stekningen. Salta lätt.
Ringla över honung och servera med rökt lax och gräddfil.
torsdag 11 augusti 2011
Råraka med rökt lax och honung
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar