6-8 rårakor
8 medelstora potatisar
smör till stekning
salt
8 skivor rökt lax
flytande honung
gräddfil
Skala och riv den råa potatisen och forma lagom stora bollar med händerna. Stek gyllenbruna efterhand. Se upp för att skölja händerna och den rivna potatisen - då försvinner stärkelsen som binder ihop rårakan vid stekningen. Salta lätt.
Ringla över honung och servera med rökt lax och gräddfil.
torsdag 11 augusti 2011
Råraka med rökt lax och honung
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar