måndag 22 augusti 2011
Chèvregratinerad kycklingfilé
8 hg färska rödbetor
3 msk olivolja
salt, peppar
3 hårda päron
4 kycklingfiléer, ca 500 g
ca 150 g chèvre, 4-8 skivor
1 msk hackad färsk rosmarin
2 msk flytande honung
Skala och klyfta rödbetorna. Ställ dem på bakpappersklädd plåt, droppa över hälften av oljan, salta och peppra. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader.
Klyfta och kärna ur päronen. Lägg på plåten ihop med rödbetorna. Droppa resten av oljan över päronen, salta och peppra.
Bryn kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida. Ta upp dem, salta och peppra. Lägg över på plåten med rödbetor och päron. Hit kan man förbereda.
Lägg 1-2 skivor getost på varje filé, strö på rosmarin och ringla över honung. Strö ev. lite getost över rödbetor och päron och ringla lite honung över allt. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. 200 grader tills kycklingen är genomstekt och päron och rödbetor lagom mjuka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar