3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 hg mjukt smör
2 dl vaniljkräm
1-1,5 dl hallon
Gör vaniljkräm på pulver eller hemmagjord.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna tills det blir en smulig massa.
Lägg ett lager smuldeg, ett lager vaniljkräm, ett lager hallon och avsluta med smuldeg i en pajform eller i smorda portionsformar.
Grädda i 20-30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar