125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
100 g vit choklad, tärnad
1 msk rivet citronskal
1 dl grovhackade pistagenötter (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 170 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa 1 minut.
Blanda mjöl och bakpulver med choklad, citronskal och nötter. Rör ner i äggblandningen.
Degen ska vara mjuk. Forma en längd och jämna till den något med våta händer samt platta till den något. Grädda i 18-20 minuter eller tills den känns fast.
Låt längden kallna och skär sedan tunna skivor, ca 1 cm, på tvären. Torka skorporna i 75 grader i ca 60 minuter eller tills de känns torra.
fredag 12 augusti 2011
Skorpor med citron, vit choklad och pistagenötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar