fredag 12 augusti 2011

Skorpor med citron, vit choklad och pistagenötter

125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
100 g vit choklad, tärnad
1 msk rivet citronskal
1 dl grovhackade pistagenötter (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 170 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa 1 minut.

Blanda mjöl och bakpulver med choklad, citronskal och nötter. Rör ner i äggblandningen.

Degen ska vara mjuk. Forma en längd och jämna till den något med våta händer samt platta till den något. Grädda i 18-20 minuter eller tills den känns fast.

Låt längden kallna och skär sedan tunna skivor, ca 1 cm, på tvären. Torka skorporna i 75 grader i ca 60 minuter eller tills de känns torra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg