125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
100 g vit choklad, tärnad
1 msk rivet citronskal
1 dl grovhackade pistagenötter (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 170 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa 1 minut.
Blanda mjöl och bakpulver med choklad, citronskal och nötter. Rör ner i äggblandningen.
Degen ska vara mjuk. Forma en längd och jämna till den något med våta händer samt platta till den något. Grädda i 18-20 minuter eller tills den känns fast.
Låt längden kallna och skär sedan tunna skivor, ca 1 cm, på tvären. Torka skorporna i 75 grader i ca 60 minuter eller tills de känns torra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar