tisdag 5 juni 2012

Blåbärs- och philadelfiaostglasstårta

Detta påminner i ingredienslistan om vanlig daimglass med philadelfiaost fast man byter ut daimen mot blåbär istället. Det blev ganska så gott, men inte riktigt lika gott som daimglassen. 



4 ägg
2 dl florsocker
200 g philadelfiaost
4 dl vispgrädde
5 dl blåbär, 250 g
1 påse maränger, ca 150 g
2,5 dl lemoncurd

garnering:
2 dl blåbär
2 dl hallon

Skilj gulorna från vitorna. Vispa äggulorna och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner philadelfiaosten.

Vispa grädden.

Mosa bären. Tillsätt grädde och blåbär till äggsmeten.

Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren skål och med ren visp. Vänd försiktigt ner äggvitorna i glassmeten.

Lägg plastfolie i en 2-liters tårtform med löstagbar kant, folien ska hänga över kanten. Varva glassmet, maränger och lemon curd. Avsluta med ett lager maränger med den toppiga sidan upp.

Frys i minst 4 timmar. Lyft upp tårtan med hjälp av folien. Garnera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg