lördag 2 juni 2012

Kycklingspett i baguette

I senaste numret av Buffé fanns detta recept. Min man och son blev jättesugna när de såg bilderna i tidningen. Jag använde köpta baguetter som var lite för kompakta. En "lättare och luftigare" variant av baguette skulle ha passat bättre. I receptet i buffé skulle man egentligen göra en egen majonnäs, men jag  gjorde det lätt för mig och köpte färsk majonnäs i affären istället (tror dock inte att det skulle bli så gott med den majonnäs man normalt köper på tub eller i burk). 




ca 1 kg kycklingfilé
8 små baguetter

Marinad:
2 msk färsk finriven ingefära
2 msk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk chilipulver
1 dl olivolja
2 tsk honung

Coleslaw:
7 hg vitkål
2 fänkål
2 morötter
2 dl majonnäs (gärna färsk)
2 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
3 dl färska örter, t ex basilika, mynta, persilja, koriander


Skär kycklingfiléerna i 1-2 cm breda strimlor.

Blanda ingredienserna till marinaden med 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Lägg ner kycklingstrimlorna och blanda runt tills de är täckta av marinad.

Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 30 minuter.

Trä upp kycklingen på blötlagda träspett. Grilla dem runt om ca 10 minuter, tills kycklingen är klar.

Dela baguetterna på längden. Fyll med coleslaw och grillad kyckling. (Grilla ev också brödet ett par minuter - det blev extra gott).

Coleslaw:
Strimla vitkål, ansa och dela fänkålen (ta bort mittstocken) och riv morötterna grovt.

Blanda med majonnäs och matyoghurt. Tillsätt de färska örterna (finstrimlade och senapen). Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg