torsdag 21 juni 2012

Rostad färskpotatis med parmesan, mandel och basilika

Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer nog att göra detta många gånger. Tänk på att inte koka potatisen för länge eftersom den ska brynas i några minuter.



5 hg färskpotatis
50 g smör
1 hg mandel
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
50 g parmesan
flingsalt

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Ställ tillbaka potatisen utan lock på spisen efter det att vattnet hällts bort så att all överflödig vätska ångar bort.

Bryn smöret i en kastrull eller stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt potatisen och låt den bli varm i smöret.

Rosta mandeln i en torr panna. Finhacka basilikan, skala och finhacka vitlöken (som ev. kan brynas med potatisen en stund). Hyvla osten.

Häll upp potatisen i en skål och tillsätt mandel, basilika, vitlök (om den inte fick bryna med potatisen) och hälften av den hyvlade parmesanen. Blanda försiktigt och toppa med flingsalt och resten av parmesanosten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg