God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling.
12 personer
1 liter penne kokas i 2 liter vatten, 1 msk salt och 2 msk olivolja. Spola av den kokta pastan med kallt vatten. Låt vattnet rinna av och blanda med såsen.
Sås:
2 dl créme fraiche
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 msk flytande honung
rivet skal och saft av 1 lime
2-3 msk hackad persilja
2-3 msk hackad dragon
1 liten finhackad purjolök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Blanda samman alla ingredienserna till såsen, blanda med pastan och låt stå kallt till nästa dag. Gör gärna lite extra sås till nästa dag om det blir torrt. Låt gärna pastasalladen stå framme ett tag innan servering. Den smakar bäst rumstempererad.
måndag 30 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar