lördag 21 juli 2018

Couscoussallad med halloumi



4 portioner

3 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
3 dl couscous
2 apelsiner
2 avokado
1 dl pekannötter
1 dl torkade aprikoser
1 påse machesallad
1 näve torkade tranbär
1 granatäpple (ev. frysta kärnor)
250 g halloumiost
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Koka upp vattnet med buljongtärning och salt.

Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja i en stekpanna.

Tillsätt couscousen och rör så att alla gryn blandas med oljan. Häll på den kokande buljongen. Dra stekpannan åt sidan och sätt på ett lock eller täck med folie. Låt stå och dra i minst 10 minuter.

Skala apelsinerna och skär ut filéer. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet.

Tärna avokadon, skiva nötter och aprikoser grovt.

Luckra upp couscousen genom att kratta i den med en gaffel.

Varva couscous med sallad, apelsinfiléer, apelsinsaft, avokade, nötter och torkad frukt på ett fat. Toppa med granatäpplekärnor.

Stek halloumi och lägg den på salladen. Ringla över lite olivolja. Salt och peppra lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg