6 citroner
1 liter vatten
6 dl socker
Tvätta och "skrubba" först citronerna noga i varmt vatten om de inte är ekologiska!
Häll upp 1 liter vatten i en stor kastrull.
Skär citronerna i lite större bitar. Pressa ur lite saft ur citronbitarna och lägg sen hela citronbiten i vattnet. Låt allt koka upp.
Tillsätt sockret och låt koka i 3-4 minuter.
Ta kastrullen från plattan och sila bort alla citronbitar. Ställ saften i kylen.
Blanda saften med vatten (ca 50/50) vid servering. Servera iskallt med lite is i.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar