6 citroner
1 liter vatten
6 dl socker
Tvätta och "skrubba" först citronerna noga i varmt vatten om de inte är ekologiska!
Häll upp 1 liter vatten i en stor kastrull.
Skär citronerna i lite större bitar. Pressa ur lite saft ur citronbitarna och lägg sen hela citronbiten i vattnet. Låt allt koka upp.
Tillsätt sockret och låt koka i 3-4 minuter.
Ta kastrullen från plattan och sila bort alla citronbitar. Ställ saften i kylen.
Blanda saften med vatten (ca 50/50) vid servering. Servera iskallt med lite is i.
onsdag 18 juli 2018
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Detta är en fantastiskt god kladdkaketårta. Det går också utmärkt att göra den röd, med hallonsås ifrån färskpressade hallon och röd karamel...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar