onsdag 18 juli 2018

Palsternacksrösti med marinerad, stekt halloumi



4 portioner

7 hg potatis
2 stora palsternackor
3 morötter
1,5 tsk salt
lite svartpeppar
smör eller olja att steka i

250 g halloumi
1 röd chili
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung

Skala och riv potatis, palsternackor och morötter. Lägg i en stor bunke och blanda med salt och peppar. Lägg 1/4 av "smeten" i en stekpanna och stek ca 8 minuter på varje sida. Man kan också steka lite kortare tid och lägga in dem i ugnen på 175° en liten stund.

Skär halloumi i mindre bitar. Hacka chili och vitlök. Blanda allt med olivolja och honung.

Stek halloumi i några minuter tills den börjar få lite fin färg.

Lägg upp en rösti på varje tallrik och strö över lite halloumi. Servera med en klick gräddfil till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg