onsdag 18 juli 2018

Vispad jordgubbapannacotta

4 portioner

1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 dl vispad grädde
1/2 dl strösocker
150 g mixade jordgubbar
1 tsk citronsaft


Jordgubbssås: 
2 dl jordgubbar
2 tsk florsocker

Mixa ihop i en mixer.

Till garnering/servering:
kaksmulor
jordgubbar

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.

Dela vaniljstång på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull. Häll över grädden och rör i sockret. Koka upp och dra av kastrullen från plattan.

Lyft upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta ner i den varma grädden. Rör om och låt svalna. Rör i de mixade jordgubbarna och citronsaften.

Häll upp i en skål och ställ in i kylen över natten.

Vispa upp pannacotta med en elvisp. Fyll en spritspåse med stjärntyll och spritsa i portionsskålar eller glas.

Servera med jordgubbssåsen, kaksmulor och färska jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg