fredag 2 september 2011

Kanelkaka med smörkrämfyllning och karamellglasyr

Fastnade för detta recept som jag hittade i en tidning hos frisören häromdan och fick skrivit av receptet -  tänkte att jag skulle testa att baka den någon gång snart. När jag sen idag blir bjuden på kaffe hos en kompis blir jag serverad just denna kaka som var mycket god - dock ganska så söt. Man skulle gott kunna servera den utan karamellglasyr.

120 g smör
4 hg socker
5 dl mjölk
4 hg mjöl
4 tsk kanel
2 tsk bikarbonat

Smörkräm:
2 hg smör
2 hg florsocker

Karamellglasyr:
2 dl brun farin
1,5 dl vispgrädde

Smält smöret och vispa ner socker och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och baka i 200 grader, ca 40 minuter. Låt kakan kallna och dela den sen i en över och en underdel.

Rör/Vispa ihop smör och florsocker till smörkrämen och bred krämen mellan bottnarna.

Koka ihop farin och vispgrädde i en kastrull i ca 10 minuter. Häll karamellglasyren över kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg