Fastnade för detta recept som jag hittade i en tidning hos frisören häromdan och fick skrivit av receptet - tänkte att jag skulle testa att baka den någon gång snart. När jag sen idag blir bjuden på kaffe hos en kompis blir jag serverad just denna kaka som var mycket god - dock ganska så söt. Man skulle gott kunna servera den utan karamellglasyr.
120 g smör
4 hg socker
5 dl mjölk
4 hg mjöl
4 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
Smörkräm:
2 hg smör
2 hg florsocker
Karamellglasyr:
2 dl brun farin
1,5 dl vispgrädde
Smält smöret och vispa ner socker och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och baka i 200 grader, ca 40 minuter. Låt kakan kallna och dela den sen i en över och en underdel.
Rör/Vispa ihop smör och florsocker till smörkrämen och bred krämen mellan bottnarna.
Koka ihop farin och vispgrädde i en kastrull i ca 10 minuter. Häll karamellglasyren över kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar