fredag 19 augusti 2011
smördegsinbakad wienerkorv (korv i sovsäck a la Tina N.)
8 korvar
2 smördegsplattor (450 g)
16 ostskivor
frön av olika de slag
lite havssalt
ägg att pensla med
Kavla ut smördegsplattorna något och skär varje platta i 8 trianglar. Lägg på en ostskiva på varje triangel.
Dela varje korv i två bitar och rulla sen in den halva korven i smördegen.
Pensla med ägg och strö över frön och salt. Tillaga i ugn 225 grader, ca 7-8 minuter.
Servera gärna med hemmagjord ketchup!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Uppe eller nere i ugnen?
SvaraRaderaI mitten! Om ugnen inte har någon "mitten" så skulle jag hellre sätta i plåten i nedre delen av ugnen än för högt upp.
Radera