fredag 19 augusti 2011
smördegsinbakad wienerkorv (korv i sovsäck a la Tina N.)
8 korvar
2 smördegsplattor (450 g)
16 ostskivor
frön av olika de slag
lite havssalt
ägg att pensla med
Kavla ut smördegsplattorna något och skär varje platta i 8 trianglar. Lägg på en ostskiva på varje triangel.
Dela varje korv i två bitar och rulla sen in den halva korven i smördegen.
Pensla med ägg och strö över frön och salt. Tillaga i ugn 225 grader, ca 7-8 minuter.
Servera gärna med hemmagjord ketchup!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Uppe eller nere i ugnen?
SvaraRaderaI mitten! Om ugnen inte har någon "mitten" så skulle jag hellre sätta i plåten i nedre delen av ugnen än för högt upp.
Radera