måndag 19 mars 2012

Dubbelmacka med kyckling och pesto

Vad gäller dubbelmackor brukar vi vara ganska så traditionella i vårt hus, d v s skinka och ost är det vanligaste pålägget. Men idag var det dags att testa något annat. Gillades av både stora och små. Tänk på att paprikan ger ganska så mycket smak.



Det är svårt att säga hur mycket som går åt av alla ingredienser till dess dubbelmackor, man får lägga på så mycket av varje som man tycker passar (och får plats).

kycklingfilé (1 filé räcker till minst 2-3 mackor)
1 klyfta vitlök
2 skivor vitt formbröd per macka
1/2-1 msk pesto per macka
mozzarella (ett pkt á 125 g räcker till 4 mackor)
lite grillad paprika
basilika, frusen eller färsk

att servera till:
ruccola
tomater

Salta och peppra kycklingen och stek den tillsammans med en vitlöksklyfta tills den är genomstekt.

Bred pesto på brödskivorna.

Skiva kycklingfilén i tunna skivor och lägg på hälften av brödskivorna. Toppa med mozzarella, paprika och basilika. Lägg på en skiva bröd på toppen.

Grilla/Stek mackorna i en smörgåsgrill. Servera med t ex ruccola och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg