Till årets första utefika på balkongen gjorde jag de här muffinsen som jag hittade receptet till i Buffé nr. 2/12. Jag gillade själva muffinsen väldigt mycket - de blev alldeles lagom saftiga utan att vara för stabbiga. Jag tror att det skulle passa att lägga i t ex hackad vit choklad och ev. några bär och kanske hoppa över toppingen.
12 stycken
1 dl riven kokos
1 hg rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
finrivet skal av en citron
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Apelsinfrosting:
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
150 g philadelfiaost
finrivet skal av 1 apelsin
ca 1 dl apelsinmarmelad
Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta kokosen lätt ljusbrun i en torr och het stekpanna. Låt svalna. Mixa i matberedare till ett fint pulver.
Vispa smör och socker ca 5 minuter med elvisp.
Tillsätt äggen under fortsatt vispning. Tillsätt citronskal och gräddfil och vispa till en slät smet.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Tillsätt mjölblandningen och kokosen i smeten. Rör ihop med en sked.
Fyll smeten i muffinsformar (som gärna står i en muffinsform). Grädda ca 15 minuter. Låt svalna helt.
Apelsinfrosting:
Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost och apelsinskal. Vispa smeten slät.
Toppa varje muffins med frosting och ca 1 tsk apelsinmarmelad.
fredag 2 mars 2012
Muffins med kokos och apelsinfrosting
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar