lördag 10 mars 2012

Frusen polkagrispaj

Sötare än så här kan det knappt bli - en liten bit räcker gott och väl. "Glassen", för det är väl egentligen det man ska kalla den, blev otroligt krämig - inte alls isig. Hittade receptet på Bakverk och fikastunders blog för ett tag sedan.




Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad (jag använde Gilles chokladdrömmar)
25 g smält smör

Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowsfluff
några droppar pepparmyntsolja eller motsvarande mängd pepparmintsarom
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar

Kör kakor och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med löstagbar kant. Ställ i frysen.

Vispa grädden och blanda med marshmallowsfluff och några droppar pepparmyntsolja. Lägg ungefär 1/3 av smeten i en annan bunke. Krossa polkagrisarna fint och blanda ner dem i den större mängden smet. Tag ut formen ur frysen och häll smeten i den.

Ta resterande smet och färga den med några droppar karamellfärg. Klicka ut den rosa smeten i formen och rör runt lite försiktigt så det blir ett ringlande mönster. Ställ pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram minst 10 minuter innan servering och dekorera med krossade polkagrisar.

Servera gärna med en kall eller varm chokladsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg