Typ danskt rågbröd skulle detta bröd bli och något sånt blev det också. Tyckte att det blev helt ok för att vara mest frön och sånt....
1 limpa
7 g jäst
500 g kallt vatten
200 g rågsurdeg
1/2 msk salt
100 g linfrön
100 g solrosfrön
100 g rågkross
100 g havregryn
270 g vetemjöl
rapsolja och grovt rågmjöl till utbakningen
Smula jästen i en bunke och lös upp den i det kalla vattnet.
Rör i salt, linfrön, solrosfrön, rågkross, havregryn och vetemjöl till en lös deg. Plasta in och låt jäsa 8-10 timmar.
Olja en 1,5-liters form. Klicka i degen i formen. Jämna till ytan med baksidan av en våt sked och strö rågmjöl över ytan. Låt jäsa i ytterligare 1-3 timmar.
Värm ugnen till 200 grader och grädda i 15 minuter. Skär 4 längsgående, ganska djupa, snitt i brödet med en vass kniv. Grädda i ytterligare 35 minuter.
Lossa brödet från formen och låt svalna på galler utan bakduk.
måndag 12 mars 2012
Fröbröd med rågsurdeg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar