Ville testa att baka något annat bröd än det vanliga och valet föll på dessa. Goda men aningens söta..... Tror att man utan problem kan halvera mängden sirap om man vill ha dem lite mindre söta.
4 kakor
50 g smör
0,5 dl olivolja
4 dl mjölk 3%
2 tsk salt
1 dl brödsirap
1,5 msk brödkrydda
1 pkt torrjäst
6 dl rågsikt
1 tsk ättika
5 dl vetemjöl special
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull och värm till 45-50 grader tillsammans med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda.
Blanda torrjästen med rågsikt i en bunke/assistent och häll ner degvätskan, tillsätt ättika och arbeta ihop degen en stund.
Arbeta in vetemjölet i degen, lite i taget tills den börjar släppa i kanterna.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Baka ut degen till 4 runda kakor och snitta dem i fyra bitar (som scones).
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca 30 minuter till.
Nagga med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, 10-15 minuter.
söndag 22 januari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar