fredag 20 januari 2012
Morotssoppa med räkost och räkor
4 portioner
500 g rivna morötter (ca 6 stycken)
smör
4 msk vetemjöl
1,5 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar
225 g räkost
2 dl crème fraiche
hackad dill
salt
svartpeppar
ev. 1/2 kg räkor (oskalad mängd)
Fräs de rivna morötterna i lite smör. Strö över mjölet och späd med vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter.
Rör ner resten av ingredienserna . Hetta upp och smaka av. Lägg de skalade räkorna direkt på tallrikarna innan soppan hälls upp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta blir inte världens snyggast tårta - men en av de godare. Många som får smaka på denna säger att det är en av de godaste tårtor de ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
kanongott
SvaraRaderaDet var länge sedan jag själv åt denna soppa! Din kommentar blev en bra påminnelse!
SvaraRadera