5 st.
1/4 paket jäst
7 dl kallt vatten
2 msk olja
1 msk salt
17-18 dl vetemjöl special
Rör ut jästen med lite av vattnet, helst i en köksmaskin. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölet och resterande efter hand, till det blir en inte alltför fast men smidig deg. Arbeta degen i 5-10 minuter i en köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i ca 3 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Skär degen i 5 bitar, strö över vetemjöl och vrid försiktigt degen till långa bitar. Lägg över dem på en plåt.
Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
Grädda baguetterna i 12-15 minuter. Ställ gärna in ett rostfritt mått med vatten i botten av ugnen, så att baguetternas yta blir extra knaprig.
fredag 31 januari 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar