Den här tårtbotten blev precis så hög och luftig som man vill att den ska vara!
6 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2,5 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg och strösocker till ett pösigt skum.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en bunke. Rör ner blandningen i äggskummet.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Prova med en sticka att den är torr.
Recept ifrån Matmagasinet, 7/2013.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
12 muffins 250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja 100 g vatten 200 g ägg (ca 4 stycken) rivet skal från 1 citron 270 g strö...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar