onsdag 1 januari 2014
Björnbärspaj med toscafyllning
Recept ifrån tidningen Isabellas 4/2011.
Mördeg:
125 g smör
180 g vetemjöl
40 g socker
2 msk vatten
Toscafyllning:
75 g smör
75 g socker
1-2 msk vetemjöl
75 g skalade och hackade mandlar
1 tsk vaniljsocker
200 g björnbär
1/2 msk potatismjöl
Mördeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker och arbeta in vattnet i degen. Tryck ut degen i en smord pajform (24 cm) och ställ den i kylskåpet 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda den i 10-12 minuter.
Tosca: Blanda smör, socker, mjöl och mandel i en kastrull. Koka blandningen i ett par minuter under ständig omrörning. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker. Blanda björnbären med potatismjöl och fördela bären på pajbottnen. Fördela därefter toscasmeten över bären och grädda pajen i ugnen ca 20 minuter.
Låt pajen svalna något och servera med vispgrädde eller crème fraiche.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar