När den första vårvärmen kommer blir de flesta sugna på att grilla. Hos oss brukar den första grillen nästan alltid bestå av kyckling med någon sallad till. Idag åt vi denna ljumna bulgursallad till kycklingen. Jag gjorde också en sås av créme fraiche och mosad fetaost kryddad med lite pressad lime, salt och svartpeppar.
räcker till ca 4 personer
4 dl vatten
2 dl bulgur
1/2 tsk salt
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 rödlök
1/2-1 paprika (ev. i olika färger)
1 stor morot
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
persilja
Blanda vatten, bulgur, salt och buljongtärning i en kastrull. Låt koka upp och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Hacka rödlök och paprika. Riv moroten grovt. Fräs alla grönsaker snabbt i lite olivolja och blanda ner dem i bulguren tillsammans med sambal oelek och olivolja.
Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar