För några veckor sedan fick min 9-årig välja vad vi skulle äta samt hjälpa till att laga maten. Efter att ha bläddrat i en kokbok för barn fastande han för detta:
Tomatsås:
1 msk olja
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
400 g konserverade krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 msk puré av soltorkade tomater
1/2 tsk socker
1 tsk färsk timjan
1 msk hackad basilika
Värm oljan i kastrullen och fräs gul lök och vitlök i 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuréerna, socker, timjan och basilika. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Mixa sedan såsen till en slät puré.
Schnitzel:
85 g vitt bröd
15 g riven parmesan
1 msk hackad persilja
2 kycklingfiléer
salt och peppar
1 vispat ägg
solrosolja till stekning
Mixa brödet med parmesan och persilja till smulor. Täck kycklingfiléerna med plastfolie och banka ut dem tunt med en köttklubba. Salta och peppre filéerna och doppa dem i det vispade ägget. Täck filéerna med brödblandningen.
Värm oljan i en stor stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme i ca 3 minuter på varje sida tills den fått fin färg och är genomstekt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar