söndag 15 april 2012
Chokladsmåkakor med hackad mörk choklad
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2,5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
50 g finhackad mörk choklad
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Rör ner kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och mörk choklad. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla ut till 2 rullar som är lika långa som plåten. Lägg på bakplåtspapper och platta till något. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Dela kakorna när de kommer ut från ugnen. Låt svalna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar