Pannacotta är alltid gott! Denna variant fick bli denna helgs fredagsmys!
4-5 portioner
2 gelatinblad
100 g mango (frusen går bra, den behöver bara tinas något)
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
2 passionfrukter (till servering)
Lägg gelationbladen i blöt några minuter.
Mixa fruktköttet fint med stavmixer. Blanda vispgrädde, mangopuré och socker i en kastrull. Koka upp.
Krama ur gelatinbladen och rör/smält ner dem i gräddsmeten. Häll upp i glass och ställ kallt i minst 3-4 timmar.
Vid servering:
Gröp ur fruktköttet ur passionfrukterna och toppa pannacottan med det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar