Pannacotta är alltid gott! Denna variant fick bli denna helgs fredagsmys!
4-5 portioner
2 gelatinblad
100 g mango (frusen går bra, den behöver bara tinas något)
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
2 passionfrukter (till servering)
Lägg gelationbladen i blöt några minuter.
Mixa fruktköttet fint med stavmixer. Blanda vispgrädde, mangopuré och socker i en kastrull. Koka upp.
Krama ur gelatinbladen och rör/smält ner dem i gräddsmeten. Häll upp i glass och ställ kallt i minst 3-4 timmar.
Vid servering:
Gröp ur fruktköttet ur passionfrukterna och toppa pannacottan med det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar