För att vara surdegsbröd var detta en ganska så snabb variant. Jag gjorde degen på kvällen och brödet var sen klart till lunch dagen därpå.
2 limpor
330 g kallt vatten
530 g vetemjöl special
13 g jäst
230 g vetesurdeg
6-7 g jäst
Dag 1, kväll
Blanda alla ingredienser utom saltet i en bunke. Knåda i en assistent i ca 20 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 1 timme i rumstemperatur.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i två delar. Forma till två limpor och lägg i mjölad brödform. Låt jäsa 30 minuter till. Plasta in och sätt in i kylen över natten.
Dag 2, förmiddag
Ta ut bröden ur kylen och låt jäsa i rumstemperatur i ca 1,5 timme. Spraya på lite vatten då och då så att degen inte torkar.
Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in bröden när ugnen är varm. Häll 1/2 dl vatten i botten av ugnen för att få ånga och sänk temperaturen till 230 grader. Baka tills bröden är 95 grader inuti. (35 minuter enligt grundreceptet, för mig tog det ca 20 minuter... - har antagligen lite för varm ugn)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar