lördag 15 augusti 2015

Chokladbiskvitårta





Botten: 
275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
100 g mörk choklad
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Garnering: 
150 g mörk choklad
1/2 tsk neutral olja

Sätt ugnen på 175°.

Riv mandelmassan grovt. Blanda med äggvitan. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till en jämn rundel ca 20 cm i diameter. Grädda i 17-19 minuter. Låt svalna något och vänd sen upp botten på ett galler och dra försiktigt bort bakplåtspappret.

Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i micron. Låt svalna.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en fluffig smet med elvisp. Vispa ner den avsvalnade chokladen. Bred fyllningen toppigt över botten. Jämna till så mycket som möjligt. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter.

Smält chokladen och oljan över vattenbad eller i micron. Ringla chokladen så jämnt som möjligt över kakan och bred ut chokladen tunt och jämnt över kakan. Ställ in i kylen igen så fort som möjligt för att stelna.

Receptet kommer från tidningen Hembakat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg